• 240g vepřového masa (kýta)
  • 60g mrkve
  • 40g petržele
  • 40g mraženého hrášku
  • 20g hladké mouky
  • 20g oleje
  • 400g mléka
  • 20g cukru
  • Citronová šťáva
  • Sůl

Naklepané plátky masa opečeme na oleji, podlijeme, osolíme a začneme dusit.

Později přidáme zeleninu pokrájenou na kostičky a mražený hrášek. Vše doměkka udusíme.

Pak zahustíme moukou rozšlehanou v mléce, znovu povaříme, dochutíme cukrem a citronovou šťávou.

Samotný vápník nestačí

Vápník hraje klíčovou roli v prevenci proti vzniku zloděje kostí neboli osteoporózy. Rozhodně bychom ale neměli zanedbávat příjem dalších „zázračných“ prvků, mezi něž patří vitamín D, hořčík, zinek a třeba vitamín K.