• 1 lžíce oliv. oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 středně velké cukety
  • 750ml zel. vývaru
  • hrst bazalky
  • sůl, bílý pepř
  • 2 lžíce parmazánu + k podávání
  • 1 lžíce zakysané smetany

Na lžíci oleje zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, poté přidáme na tenké plátky nakrájený česnek. Jakmile začal vonět, vložíme na kostky nakrájenou cuketu. Zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme asi čtvrt hodiny. Osolíme, opepříme, přidáme bazalku a rozmixujeme. Nakonec  vmícháme parmazán a lžíci zakysané smetany. Podávat můžete posypané parmazánem nebo třeba orestovanými kolečky malých cuketek.

Přečtěte si také: Nenechávejte děti ponocovat – méně porostou, budou víc nemocné a pokazí si známky na ordinace.cz