• 8 medailonků z klokaního masa označeného jako biftekové filety
  • 4 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 lžíce nastrouhaného oloupaného čerstvého zázvoru
  • 1 lžička Podravky
  • 5 malých sušených nebo čerstvých chilli papriček, event.
  • 1 lžička sambaly nebo silně pálivého feferonkového krému
  • 1 lžíce sladké husté sójové omáčky - ketjap manis
  • 1 lžíce olivového oleje
  • bílé víno na podlévání

Vyzkoušejte recept Evy Pilarové z klokaního masa.

Do porcelánové misky dáme cibuli nakrájenou na kolečka, česnek a zázvor postrouhaný na jemném struhadle, přidáme  Podravku, sladkou sójovou omáčku, chilli, olej a vše smícháme. Do směsi naložíme jemně naklepané medailonky, nejlépe přes noc, ale v krajním případě stačí na 2 hodiny.

Pak vše přemístíme do kastrolu a dusíme. Během dušení jednou obrátíme a jen velmi malounko podléváme bílým vínem, aby se maso nepřipálilo. Podáváme s rýží.

Co bude dnes dobrého

Osobnosti svého oboru, ať již se jedná o lékaře, umělce, dietní poradkyně, nebo profesionální kuchaře, mají k jídlu osobitý vztah. Obyčejně velmi kladný. Někdo nedá dopustit na maso, jiný si libuje v těstovinách, další dává přednost zelenině a nepohrdnou ani moučníkem. V této rubrice máte možnost nahlédnout "pod pokličku" jejich stravovacích zvyklostí. Naservírují vám své oblíbené pokrmy, včetně podrobného postupu, abyste se mohli nechat inspirovat.