- 4 velká rajčata
- 240g telecího masa
- 60g rýže
- 20g oleje
- 1 vejce
- sůl
Rajčata omyjeme, seřízneme z nich vršky a vydlabeme je.
Rýži udusíme v osolené vodě, maso dvakrát pomeleme.
Smícháme maso s dušenou rýží, osolíme, přidáme rozšlehané vejce a dobře promícháme. Rajčata naplníme směsí, přikryjeme seříznutými vršky a poklademe do olejem vymazané nádoby.
Podlijeme a zakryté dusíme.
Vydlabanou dužinu rozvaříme, prolisujeme a přidáme do šťávy k rajčatům
Játra jsou chemickou laboratoří těla
Lidé s nemocnými játry se musí především vyvarovat konzumace jakéhokoliv alkoholu. Kromě toho jim škodí i tučné uzeniny a masa, tučné mléčné výrobky, čerstvé a kynuté pečivo, luštěniny nebo ostré koření.