• 4 velká rajčata
  • 240g telecího masa
  • 60g rýže
  • 20g oleje
  • 1 vejce
  • sůl

Rajčata omyjeme, seřízneme z nich vršky a vydlabeme je.

Rýži udusíme v osolené vodě, maso dvakrát pomeleme.

Smícháme maso s dušenou rýží, osolíme, přidáme rozšlehané vejce a dobře promícháme. Rajčata naplníme směsí, přikryjeme seříznutými vršky a poklademe do olejem vymazané nádoby.

Podlijeme a zakryté dusíme.

Vydlabanou dužinu rozvaříme, prolisujeme a přidáme do šťávy k rajčatům

Játra jsou chemickou laboratoří těla

Lidé s nemocnými játry se musí především vyvarovat konzumace jakéhokoliv alkoholu. Kromě toho jim škodí i tučné uzeniny a masa, tučné mléčné výrobky, čerstvé a kynuté pečivo, luštěniny nebo ostré koření.