• 1 šálek loupané pohanky
  • 3 velká rajčata
  • 1 okurka
  • 1 mrkev
  • 2 cibule nakrájené nadrobno
  • 2-3 stroužky česneku
  • šťáva z jednoho citronu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř
  • hrst nasekané máty
  • hrst jemně nasekané petrželky kudrnky

Pohanku propláchneme ve studené vodě a vaříme 2 – 3 minuty v osolené vodě. Poté vypneme a necháme 30 minut dojít a vychladnout.

Mezitím si nakrájíme zeleninu na kostičky připravíme dresink z citrónové šťávy, oleje, prolisovaného česneku, soli a pepře.

Nakrájenou zeleninu dáme do větší mísy, přidáme pohanku, dresink, petržel, mátu, osolíme a opepříme dle chuti.

Salát necháme v chladu odležet a podáváme.

Přečtěte si také:

Je lepek nebezpečný?

na Ordinace.cz