• 500 g rybího masa, 2–3 polévkové lžíce krupice
  • 2 vejce
  • 4–5 polévkových lžíc strouhanky Mleté černé koření, ½ čajové lžičky mleté červené papriky
  • ½ cibule
  • Sůl
  • 100 g prorostlé slaniny
  • ½ šálku majonézy
  • 4 polévkové lžíce oleje

Maso uvaříme, odstraníme kůži a kosti, umeleme, přidáme na oleji osmaženou vychladnutou krupici, vejce a strouhanku. Z vymíchané hmoty tvarujeme bifteky, na každý položíme kolečko cibule, zabalíme do vymaštěného alobalu a pečeme asi 15 minut. Na hotové bifteky položíme plátek opečené slaniny a přelijeme majonézou. Podáváme na topince nebo s bramborem.

Nemocní potřebují vysocekalorickou stravu.