• Maso:
  • vepřová kotleta bez kosti 300g
  • malá cibule 1ks
  • tuk,sádlo nebo olej 20g
  • paprika mletá
  • zelí kysané 500g
  • slanina 30g
  • rostlinná smetana (může být i klasická) 40ml
  • Knedlík:
  • bramborové těsto v prášku 300g
  • voda 300ml

Kotlety nakrájíme, nařízneme okraje a opečeme na tuku.

Vyndáme z hrnce, do kterého přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a slaninu, osmažíme do růžova, přidáme mletou papriku, zamícháme a podlijeme trochou vody.

Kysané zelí propláchneme, přidáme do základu a vše promícháme.

Opečené kotlety položíme na připravené zelí a pečeme zakryté při teplotě 200°C doměkka. Před dopečením maso se zelím podlijeme smetanou.

Bramborové těsto z prášku promícháme s vodou a necháme krátce odležet. Rozdělíme na stejnoměrné díly a tvarujeme šišky dlouhé asi 20 cm. Vložíme do vroucí vody a vaříme přibližně 20 minut.

Recept od: Základní škola Mánesova, Otrokovice