• 1 velký lilek
  • 2 cukety
  • 2 papriky (červená, zelená)
  • 4 rajčata
  • 3 stroužky česneku
  • 2 menší cibule
  • olej
  • rozmarýn
  • tymián
  • pepř
  • sůl

Lilek a cukety nakrájíme na kolečka, rozložíme, posolíme a necháme zhruba 30 minut vypotit. Během toho se pustíme do přípravy omáčky. Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na oleji, přidáme dvě rozmixovaná rajčata, rozmačkaný česnek, pepř a trochu soli. Takto připravenou omáčku necháme prohřát a poté odstavíme.

Zbylou zeleninu nakrájíme na proužky či půlměsíce. Zapékací mísu či pekáč vymažeme olejem a postupně střídavě vykládáme zeleninou – lilek, cuketa, rajče, cibule, paprika. Když máme jednu vrstvu uloženou, posypeme ji nakrájenými bylinkami, zalejeme připravenou omáčkou a klademe další vrstvu zeleniny.

Pečeme v troubě zhruba 20 minut při 200°C. Na závěr pečení můžeme posypat balkánským sýrem.

Podáváme samostatně s pečivem či jako přílohu.

Přečtěte si také:Těhotenská cukrovka: většinou stačí úprava jídelníčku a pohyb na ordinace.cz