• 150 g rýže
  • 10 g oleje
  • 100 g cibule
  • 10 kusů vypeckovaných černých oliv ve vlastní šťávě
  • 100 g sterilovaných kapií
  • 50 g sýru akawa (nebo jiného mírně slaného sýru)
  • Sůl
  • Meduňka

Rýži propláchneme ve studené vodě a podusím ve dvojnásobném množství osolené vody doměkka. Na oleji v teflonové pánvi osmažíme najemno nakrájenou cibuli dorůžova. Pak přidáme na půlky rozkrájené olivy, okapané kapie nakrájené na nudličky, osolíme a prohřejeme. Nakonec vmícháme podušenou rýži a prohřejeme. Na talíři posypeme najemno nakrájenou meduňkou smíchanou s nastrouhaným sýrem. Podává se se zeleninovým salátem.

Játra jsou chemickou laboratoří těla

Lidé s nemocnými játry se musí především vyvarovat konzumace jakéhokoliv alkoholu. Kromě toho jim škodí i tučné uzeniny a masa, tučné mléčné výrobky, čerstvé a kynuté pečivo, luštěniny nebo ostré koření.