• 1 mrkev
  • kousek celeru
  • 1 pórek
  • 1 lžíce oleje
  • 1 kg hovězího masa (květová špička-hovězí zadní)
  • 1 cibule
  • 4 hřebíčky
  • 1 bobkový list
  • 6 brambor
  • 12 bílých chřestů
  • sůl
  • 1 lžička měkkého másla

Mrkev a celer oloupejte a nakrájejte na větší kousky. Pórek rozkrojte podélně, důkladně umyjte a nakrájejte na široké nudličky.

Ve velkém hrnci rozehřejte olej a zprudka na něm ze všech stran orestujte maso. Přidejte zeleninu a krátce ji opečte dpolečně s masem. Zalijte vodou tak, aby nad hladinou nekoukal ani kousek masa. Do loupané cibule zapíchejte hřebíček a společně s bobkovým listem ji přidejte k masu., Vařte na mírném ohni 60 minut.

Mezitím oloupejte brambory a dejte je na 20 minut vařit do osolené vody. Oloupejte chřest a odkrojte spodní dřevnaté konce. Dejte vařit dostatečné množství vody, osolte ji a trochu oslaďte cukrem a 8-10 minut v ní chřest povařte.

Maso vyjměte z vývaru a asi 200g odkrojte do salátu (viz recept příště). Před podáváním omastěte brambory a chřest máslem.

Kvalitní jídelníček

Zlepšuje šance na otěhotnění a následně i na nekomplikované těhotenství, zlepšuje psychickou pohodu a výrazně ovlivňuje jak plod tak i miminko.