• 600g kapra (nebo jiné ryby včetně filé)
  • 60g rajčat
  • 40g eidamu
  • 60g mléka
  • 20g hladké mouky
  • 40g oleje
  • sůl
  • 1 citron

Očištěnou rybu naporcujeme a pokapeme citronovou šťávou.

Rajčata oloupeme a odstraníme zrníčka. Dužinu rozmixujeme v mléce, přidáme mouku.Sýr nastrouháme.

Porce ryby osolíme, vložíme do olejem vymazané varné nádoby, přelijeme rozmixovanou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a pokapeme zbylým olejem.

Upečeme.

 

Zdroj: HEPATITIDA Recepty, rady lékaře (Vydalo Vydavatelství a nakladatelství Sdružení MAC, s.r.o., 1995)

Játra jsou chemickou laboratoří těla

Lidé s nemocnými játry se musí především vyvarovat konzumace jakéhokoliv alkoholu. Kromě toho jim škodí i tučné uzeniny a masa, tučné mléčné výrobky, čerstvé a kynuté pečivo, luštěniny nebo ostré koření.