• 2 porce tresky nebo jiné ryby (po 100-150 g)
  • 1 lžíce majonézy
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce strouhanky
  • Petrželka
  • Kůra a šťáva z citronu
  • Mletý pepř
  • Sůl
  • Olej na plech

Nejdříve smícháme strouhanku, jemně nastrouhanou kůru a šťávu z citron, pokrájenou petrželku a osolíme. Porce ryby rozložíme na olejem potřený plech a rybu ze všech stran potřeme majonézou smíchanou s prolisovaným česnekem. Posypeme strouhankovou směsí a vložíme do hodně vyhřáté trouby. Zapékáme asi 15 minut, aby ryba zkřehla a kůrka byla dozlatova upečená a křupavá. Podáváme s pečenými nebo šťouchanými bramborami a doplníme zeleninovým salátem. Pro změnu můžeme místo majonézy potřít ryby zakysanou smetanou a část strouhanky nahradíme sezamovým semínkem.

 

Kvalitní jídelníček

Zlepšuje šance na otěhotnění a následně i na nekomplikované těhotenství, zlepšuje psychickou pohodu a výrazně ovlivňuje jak plod tak i miminko.