• 20 g vlasových nudlí
  • 250 ml mléka
  • 250 ml vody
  • 1 vejce
  • sůl
  • zelená petrželka

Vlasové nudle zavaříme do osolené vody a scedíme. Osolené mléko svaříme, vmícháme rozšlehané vejce a necháme přejít varem. Přidáme uvařené vlasové nudle a najemno nakrájenou petrželku.

Žaludek ohrožuje kyselina

Závažným postižením žaludku je defekt na povrchu sliznice neboli vřed, jenž vzniká působením kyseliny chlorovodíkové ze žaludečních šťáv. Projevuje se bolestmi i několik hodin po jídle. Toto většinou chronické onemocnění postihuje 3 až 5 % populace. Podrobnosti o zažívacích potížích se dozvíte v tomto článku a také v něm načerpáte rady, jak se ji můžete vyhnout.

Základem dietního režimu při onemocnění žaludku je neutralizovat jeho obsah. Znamená to konzumovat pokrmy, které snižují kyselost žaludečních šťáv, ale zároveň stimulují její tvorbu. Vhodné jsou mléko, jogurty a sýry jako eidam, ovšem na aromatické sýry jako romadúr a nivu rovnou zapomeňte.