• 1/4 červeného zelí
  • 1/2 ledového salátu
  • 2 mrkve
  • jarní cibulka
  • vlašské ořechy
  • 2 hrušky
  • Marináda:
  • 5 lžic pomerančové šťávy
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžíce bílého balzamikového octa
  • sůl, pepř

Červené zelí a salát očistíme, omyjeme a nakrájíme na proužky. Mrkev oloupeme a nastrouháme nahrubo. Jarní cibulku omyjeme a nakrájíme na kolečka. Hrušky oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Všechny přísady dáme do mísy a promícháme.

Marinádu připravíme smícháním pomerančové šťávy, oleje, hořčice a octa. Dobře promícháme a dochutíme solí a pepřem. Nalijeme na salát, promícháme a přidáme nasekané ořechy. Salát necháme odležet a podáváme.

Přečtěte si také:

Hypoglykémie – nízká hladina krevního cukru

na Ordinace.cz