Aktuální recepty a články

Čaje, které nám pomohou s posílením imunity

11. 12. Bylinky, Články, imunitní systém

Je tu čas, kdy nás dost často přepadne nějaké to nachlazení. Na vině je dost často oslabená imunita. S jejím posílením nám mohou pomoci… Číst více »

Jak vybrat sušené datle a fíky

10. 12. Články, Zajímavosti o jídle

Vánoce jsou spojeny s vyšší spotřebou exotického ovoce nejen v čerstvém stavu, ale i v jeho sušené podobě. Typickými představiteli vánočních „křížal“ jsou právě sušené fíky… Číst více »

Těstoviny s lososem a brokolicí

9. 12. Vaše recepty a triky

Do vroucí osolené vody vhodíme růžičky brokolice, krátce povaříme a vyndáme. Těstoviny uvaříme dle návodu. Lososa nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme. V… Číst více »

Čokolády na vaření – není všechno čokoláda, co tak vypadá

29. 11. Zajímavosti o jídle

Když se vrhnete do víru předvánočního pečení, většinou dříve nebo později narazíte v receptech na položku čokoláda na vaření. Ačkoliv název evokuje, že jde o speciální typ čokolády,… Číst více »

Rybí polévky nepatří pouze na štědrovečerní stůl

25. 11. Články, Zdravý životní styl

V České republice má však většina lidí rybí polévku spojenou s Vánocemi a jindy ji nejí, což je škoda. V následujícím článku vám proto přinášíme několik… Číst více »

Dušené zelí

13. 11. Celiakie, Recepty

Zelí zbavíme horních listů a košťálu a najemno nakrouháme. Na oleji necháme zesklovatět dadrobno nakrájenou cibuli. Jablka zbavíme jadřinců, nastrouháme a přidáme k… Číst více »

Bezlepkové bramborové knedlíky

12. 11. Celiakie, Recepty

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vystydnout, oloupeme a nastrouháme. Přidáme vejce, solamyl, mouku, podle chuti osolíme. Tvoříme knedlíky, které uvaříme v osolené vodě…. Číst více »

Pečená kachní prsa

11. 11. Vaše recepty a triky

Kachna není zrovna dietní jídlo, nejtučnější je na ní kůžička, kterou máme všichni rádi. Tuto kůžičku je tedy potřeba odstranit. Pokud nám to… Číst více »

Opomíjené luštěniny

10. 11. Zajímavosti o jídle

Luštěniny patří k potravinám, které se konzumují již po tisíciletí, jejich spotřeba však mnohde, včetně České republiky, pokulhává. V Evropě se jí luštěnin… Číst více »

Bramborová polévka s pohankou

4. 11. Celiakie, Recepty

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme na kostky nakrájené brambory a kořenovou zeleninu. Zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit. Přidáme houby… Číst více »