• 200 g hovězí kýty
  • 50 g cibule
  • 50 g rajčat
  • 200 g brambor
  • 10 g oleje
  • Sladká mletá paprika
  • Máta peprná
  • Mletý kmín
  • Sůl

Maso nakrájíme na plátky, osolíme, okmínujeme, posypeme mletou paprikou a promícháme. Brambory a rajčata nakrájíme na kolečka. Na alobal dáme porci masa, přidáme brambory, rajčata, posypeme lístky máty peprné, pokapeme olejem a alobal pevně uzavřeme. Pečeme v troubě asi 25 minut.

Játra jsou chemickou laboratoří těla

Lidé s nemocnými játry se musí především vyvarovat konzumace jakéhokoliv alkoholu. Kromě toho jim škodí i tučné uzeniny a masa, tučné mléčné výrobky, čerstvé a kynuté pečivo, luštěniny nebo ostré koření.