Aktuální recepty a články

Jablečný ocet – posiluje trávení a detoxikuje

8. 9. Články, Zajímavosti o jídle

Jablečný ocet se na léčení nejrůznějších neduhů používá od pradávna. Dokonce už Hippokrates věděl o jeho mimořádně příznivých účincích na naše zdraví. Znal… Číst více »

Palmový olej – v posledních měsících strašák číslo jedna

30. 8. Články, Úvodní obrázky, Zajímavosti o jídle

Ve světě roste jeho spotřeba, na obalech potravin je více vidět. Má své odpůrce i zastánce. Ekologové bijí na poplach, technologové vyzdvihují jeho… Číst více »

Japonský okurkový salát

26. 8. Recepty, Zeleninová jídla

Smícháme ocet s cukrem a solí. Na suché pánvi krátce opečeme sezamová semínka. Okurky přepůlíme a nastrouháme na velmi tenké plátky. Papírovou utěrkou… Číst více »

Proč jsou rajčata zdravá

24. 8. Články, Zdravé potraviny

Rajče znovu objevili i odborníci na výživu, kteří zjistili, že je více než jen obyčejnou surovinou do salátů či omáček. Jeho blahodárný vliv… Číst více »

Těstoviny se špenátem a sýrem cottage

19. 8. Osteoporóza, Recepty

Těstoviny uvaříme dle návodu. Na olivovém oleji orestujeme nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme špenát, krátce podusíme, osolíme, opepříme a zakápneme smetanou. V závěru… Číst více »

Rybí burger

12. 8. Vaše recepty a triky

Rybí filé uvaříme v trošce vody, slijeme a rozmělníme vidličkou. Přidáme sůl, koření na ryby a vajíčko rozšlehané s mlékem. Zahustíme strouhankou z… Číst více »

Léto dráždí srdce a střeva, připravte si osvěžující bylinkové menu

11. 8. Bylinky

Tradiční čínská medicína nazývá léto obdobím ohně. Na tento element je nejvíce náchylné srdce a tenké střevo, které právě v letním období nejčastěji trpí… Číst více »

Čerstvé mořské plody poznáte podle vůně, konzistence i stavu lastury

9. 8. Zajímavosti o jídle

Češi jsou v konzumaci mořských plodů stále spíše zdrženliví. Na dovolené u moře si ale občas místní speciality dopřejí. Pokud si i vy chcete… Číst více »

Salát s melounem, fetou, olivami…

27. 7. Vaše recepty a triky

Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, zakápneme citronovou šťávou a necháme 10 min odležet, aby ztratila štiplavost. Mezitím si nakrájíme meloun a fetu na… Číst více »

Je lepek nebezpečný?

25. 7. Celiakie, Články

Lepek je v dnešní době často diskutovaným tématem nejen v laické veřejnosti. Lepek a potraviny lepek obsahující se skloňují nejen v souvislosti s… Číst více »