Aktuální recepty a články

Naložená řepa s mrkví a zázvorem

21. 10. Vaše recepty a triky

Řepu a mrkev nastrouháme na velmi tenké plátky. Zázvor nakrájíme také na tenké plátky. Nálev: Vodu, ocet, cukr a sůl dáme do hrnce… Číst více »

Švestky – pomocník na trávení a pevné nervy

20. 10. Zdravé potraviny

Švestky jsou bohatý zdroj vitaminů skupiny B, důležitých pro krvetvorbu, látkovou přeměnu v těle, pro zdraví a krásu naší pokožky, vlasů a nehtů… Číst více »

Superpotraviny nemusí být vždy super. Záleží na způsobu pěstování, skladování i dovozu.

14. 10. Zajímavosti o jídle

Přestože jsou dnes superpotraviny vnímány jako symbol zdravého životního stylu, ne všechny jsou stejně kvalitní a poskytují stejné množství cenných látek. Bez správného… Číst více »

Hlíva ústřičná

Hlívové taštičky

13. 10. Recepty, Vaše recepty a triky

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno pokrájenou hlívu, osolíme, opepříme a necháme trochu osmahnout. Poté ji lehce podlijeme, podusíme, přidáme smetanu… Číst více »

Vincentka je téměř všelék

7. 10. Články, Zajímavosti o jídle

Existují stovky důvodů, proč je minerální voda Vincentka, vyvěrající v Lázních Luhačovice, jednou z nejlepších a nejžádanějších minerálek v Česku a na Slovensku…. Číst více »

Rizoto s hlívou ústřičnou

6. 10. Houbové recepty, Recepty

Na másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, vsypeme rýži a za stálého míchání ji restujeme asi 1 minutu, zalijeme vínem a mícháme do… Číst více »

Dýně – oranžový zázrak pro naše zdraví

23. 9. Úvodní obrázky, Zdravé potraviny

Pokrmy z dýně jsou snadné, rychlé, výživné a zdravé. Dužina dýně obsahuje skoro 90 % vody, vlákninu a relativně málo sacharidů. Účinnými látkami všech typů… Číst více »

Dýňovo-bramborové pyré bez mléka

22. 9. Nesnášenlivost mléka, Recepty

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Dýni hokkaido loupat nemusíme, pouze vydlabeme střed a nakrájíme na kostky. Brambory a dýni dáme do hrnce,… Číst více »

chilli papričky

Ajvar

15. 9. Recepty, Zeleninová jídla

Lilky několikrát propícháme vidličkou a spolu s paprikami pečeme asi 40 minut při 200 °C, až povrch ztmavne a slupka se pokryje puchýřky…. Číst více »

Jablečný ocet – posiluje trávení a detoxikuje

8. 9. Články, Zajímavosti o jídle

Jablečný ocet se na léčení nejrůznějších neduhů používá od pradávna. Dokonce už Hippokrates věděl o jeho mimořádně příznivých účincích na naše zdraví. Znal… Číst více »